ÉVOSZ iroda működése március 8-19.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a legújabb járványügyi intézkedések értelmében 2021. március 8. és március 19. között irodánkban a személyes ügyfélfogadás szünetel. Az ügymenet ennek ellenére folyamatos, munkatársaink részben home office-ban dolgoznak, e-mailen és telefonon továbbra is elérhetőek vagyunk. 

Az irodaházat találkozók, tárgyalások céljára nem lehet igénybe venni 2021. március 19-ig.

Jó egészséget és kitartást kívánunk, vigyázzanak magukra! 

 

Ajánlás a COVID-19 járvány harmadik szakaszában az egészségügyi kockázatok csökkentésére az építési ágazatban

Állami információk szerint az igazolt COVID-19 fertőzöttek száma hazánkban sajnos ismét emelkedik.

A vakcinákkal kapcsolatban a hivatalos információ a következő: nincs százszázalékos védelem, de mind az öt, Magyarországon engedélyezett vakcina megvéd a súlyos szövődménnyel, esetleg halállal járó fertőzéstől. Arra kérik az embereket, éljenek az oltással és oszlassák el félelmeiket a kínai és orosz vakcinákkal szemben, mert azokat már több mint 30 millió embernek beadták a világon, különösebb probléma nélkül.

Bizonyított, hogy amíg nincs beoltva egy cég dolgozóinak többsége addig a rendszeres tesztelés a legjobb és legkifizetődőbb, abban esetben, ha nem megoldható az otthonról való munkavégzés.

Merkely Béla szerint: “ezek az új variánsok a középkorúak és a fiatalok között "talán még jobban terjednek", és gyakran súlyos tüdőgyulladást okoznak.” A harmadik hullám felfutó ágában a hazai és nemzetközi tapasztalatok szerint, ahol NEM végeznek COVID 19 szűréseket, ott folyamatosan magas egészségügyi és üzleti kockázatot vállalnak.

Az ÉVOSZ Stratégiai Partnere, az IQB Medical Kft szűrési protokolljával, ön mintavételezésre is alkalmas tesztjeivel költséghatékonyan járul hozzá cégek eredményes működéséhez.

Gyors azonosítással (15 perc) után, kiemelik a fertőző személyeket a közösségből. A jobb és gyorsabb eredmény mellett a szűrés költségei jellemzően 60%-a, a szokásos PCR vizsgálatokkal való tesztelés költségeinek.

Itt egy videós példa arra, miként csökkentik 15%-ról nullára a fertőzöttséget egy szervezeten belül: IQB Medical COVID-19 szűrés a Magyar Állami Operaházban - YouTube

Az IQB Medical Kft. kérésünkre készített egy elgondolkodtató kérdéssort is a számunkra.

Javasoljuk töltse ki ezt a 3 perces felmérést az a munkatárs, aki felelős a cégen belül az egészségügyi kockázatok csökkentéséért, hogy lássa, mennyire felkészült a COVID 19 helyzet professzionális vállalati kezelésére!

A teszt linkje: https://docs.google.com/forms/d/1rqIgpCd8Ae5pp_vrNZVRcsRixBpm8mWtiJqNA2_G5QA/viewform?edit_requested=true

Részletesebb információt lehet kérni Kovásznai Krisztinától (e-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. telefonszám: 06-70-778-8808, https://iqbmedical.hu)

Hogyan tudjuk megvédeni a piacunkat

 

Az ÉVOSZ kibővített online elnökségi ülésén, 2021. február 25-én Nagy Márton miniszterelnöki főtanácsadó a Kabinetiroda Növekedési Munkacsoportjának munkájáról tartott tájékoztatást. Beszámolt azokról a fontos lépésekről, melyeket az elkövetkezendő időben kívánnak meglépni.

Ennek érdekében egyeztetés folyik a szakma képviselőivel. Ahhoz, hogy az építőiparban az elkövetkezendő időben jelentős eredményeket érjenek el, számos területen szükséges jelentős változásokat végrehajtani, így többek között a közbeszerzés területén három olyan lépést kívánnak megvalósítani, mely fehéríti a gazdaságot.

Egyik ilyen lépés lenne az úgynevezett üvegkapu rendszer, mely követi a területre bevitt munkaerőt. Ugyancsak szeretnék bevezetni, hogy a nemzetgazdaságban meghatározott minimálbér 70 százalékát garantálják. A harmadik lépés, hogy közbeszerzés esetén be kelljen jelenteni, hogy honnan származnak a kivitelezésben felhasznált anyagok.

Nagy Márton megköszönte az ÉVOSZ által nyújtott eddigi segítséget és kifejezte reményét, hogy az elkövetkezendő időben tovább erősödik együttműködésük. Koji László, az ÉVOSZ elnöke elmondta, hogy a szövetség súlyponti feladata a magyar piac védelme. Ez vonatkozik a kivitelezésre és az anyaggyártásra egyaránt.

Forrás: Magyar Építéstechnika

Spakli'21 - Nyugati Pályaudvar rekonstrukció

 

Az ÉVOSZ Média Tagozatának a közreműködésével 2021-ben elindított SPAKLI’21 podcast harmadik száma elkészült.

A podcast témája a sokak számára érdeklődéssel kísért Nyugati Pályaudvar rekonstrukciója.

A beszélgetésben résztvevők:

Dr. Homolya Róbert – a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója

Dr. Márkus Gábor – az MG Építész Kft. tulajdonosa, ügyvezetője

Szikszai Zoltán – a Magyar Építő Zrt. vezérigazgatója

A podcast az alábbi linkről elérhető számítógépről, illetve mobiltelefonról:  https://soundcloud.com/spakli21/spakli-21-nyugati-palyaudvar-rekonstrukcio

A Magyar Építő Zrt. kivitelezésében megújuló műemléképületnél több mint 8200 négyzetméteren végeznek rekonstrukciót a MÁV Zrt. megbízásából. A 143 éves Nyugati pályaudvar a főváros egyik ikonikus épü
soundcloud.com

Ahhoz, hogy autóban is kényelmesen hallgathassa a beszélgetéseket, javasoljuk, hogy töltse le az ingyenesen elérhető SoundCloud applikációt, mely az App Store, illetve a Google Play felületeken egyaránt megtalálható. Javasoljuk, hogy kövesse csatornánkat, így mindig értesítést kaphat az új adásokról.

Kellemes hallgatást kívánunk hozzá! 

MNB konjunktúra felmérés - 2021. február

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kiemelt feladatának tekinti, hogy megismerje és folyamatosan nyomon kövesse a magyar vállalati szektor gazdasági helyzetét és kilátásait. Ennek kapcsán az MNB rendszeres konjunktúra felmérést végez a hazai vállalatok körében azzal a céllal, hogy a jegybank hiteles képet kapjon a gazdasági folyamatok aktuális és várható alakulásáról.

A hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény adta keretek között néhány olyan kérdés megválaszolásában szeretnénk együttműködésüket kérni, amelyek segítenek pontosabb képet alkotni a magyar vállalati szektor gazdasági helyzetéről, illetve az általános üzleti hangulat aktuális és jövőbeli várakozásairól. Kérjük, segítsék munkánkat azzal, hogy kitöltik az MNB honlapján az alábbi hivatkozáson elérhető rövid kérdőívet 2021. február 25-ig. A kitöltés mintegy 10 percet vesz igénybe.

https://mnbpoll.mnb.hu/Survey.aspx?surveyid=155045204&lng=hu-HU

Az adatszolgáltatás nem kötelező, a felmérésben való részvétel önkéntes. A válaszadás név nélkül történik (anonim). A kérdőív nem tartalmaz a cég azonosítására alkalmas kérdéseket. Az adatgyűjtés statisztikai célból történik. A válaszokat összesítve dolgozzuk fel, amelyekből egyedi adatokat nem tartalmazó elemzéseket kívánunk készíteni. Amennyiben a felmérés kapcsán kérdésük merülne fel, az MNB illetékes munkatársai készséggel állnak rendelkezésre a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen keresztül.