Az építőipar exportképessége - felmérés

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Külkereskedelem Fejlesztési Főosztálya kérdőív kitöltésében kéri az építési vállalkozók közreműködését, amelynek segítségével pontosabb képet kaphatunk az építőipar területén tevékenykedő, exportképes magyar vállalatok helyzetéről. A kérdőív kitöltését követően a válaszadókat rendszeresen értesítik a legfrissebb külpiaci lehetőségekről és együttműködésekről.

A kérdőív kitöltésére előreláthatólag 2017. december 20-ig (szerda) van lehetőség.

 

A kérdőív itt érhető el: https://docs.google.com/forms/d/1UOZNKQLWRzbV4nlhHXQGUw31ZBuRjhymthb-ORIFKHA/edit?ts=59a6a3cf

Együttműködési megállapodás a Nemzetgazdasági Minisztériummal

A 2017. november  24-én megtartott Építőipari Ágazati Konzultációt követően együttműködési megállapodást írt alá az ÉVOSZ a Nemzetgazdasági Minisztériummal.  A megállapodás teljes tartalma ide kattintva letölthető.

Kötelező üzemi felelősségbiztosítás Ausztriában

Az Ausztriában vállalkozó cégek tájékoztatására ismételten közreadjuk a kötelező üzemi felelősségbiztosításról szóló információs anyagunkat, mely ide kattintva letölthető.

Minimális bruttó bérek Németországban

A kiküldetési törvény szerinti, általánosan kötelező érvényű minimális bruttó bérek euróban (2017. novemberi állapot szerint)  ide kattintva letölthetők:

 

Directory’ 2018

Idén már huszonnyolcadik alkalommal jelentetjük meg az ÉVOSZ tagszervezetek tárgymutatóval bővített, magyar-német-angol nyelvű név- és címjegyzékét, a DIRECTORY’ 2018 című kiadványt. A 2018. évre szóló Directory ez év decemberében az ÉVOSZ ünnepélyes évzáró találkozóján vehető majd kézbe.

Tapasztalataink szerint a külföldi beruházók és vállalkozók elsősorban az angol és német nyelven bemutatkozó cégeket keresik meg ajánlataikkal, ezért a teljes, színes oldalon hirdető cégeknek jó lehetőség kínálkozik arra, hogy tevékenységüket, referenciamunkáikat ismertetve reklámozzák vállalkozásukat.

Az ehhez szükséges kérdőív megkérhető az ÉVOSZ Titkárságától). Beküldési határidő: 2017. október 13. péntek

BKIK

Magyar Építéstechnika

MKIK

MGYOSZ

 

 

sodico