Konferencia - Okos városok, okos városlakók (2017. szeptember 20.)

2017. szeptember 20-ával kezdődően konferenciasorozatot szervez a Magyar Építéstechnika "Okos városok, okos városlakók" címmel. A meghívott előadók a „smart city" hazai és külföldi értelmezését, részterületeit, megvalósult és tervezés alatt álló fejlesztéseit mutatják be. A félévenként tervezett folytatásban szakítanak a klasszikus konferencia-jellegű egyoldalú információ-átadással, és interaktív módon – smart eszközökkel – a hallgatóság bevonásával tárgyalják meg a „smart city" koncepció egyes alrendszereinek elméleti és gyakorlati kérdéseit.

A sorozatban az embert állítják a középpontba. Az „okos várost" az ember jobb életkörülményeinek megteremtéséhez, a környezeti-gazdasági-társadalmi fenntarthatóság biztosításához szükséges megoldások összességeként értelmezzük. A felhasználókat bevonva a tervezésbe, kivitelezésbe, továbbfejlesztésbe saját, valós igényeikhez alakított megoldások születhetnek. A Magyar Építéstechnika célja, hogy e rendezvénysorozattal létrejöjjön egy platform, ahol az érdeklődők a tudás- és tapasztalatcserén kívül konkrét projekteket fejleszthetnek.

A bevezető konferencia helyszíne: a Siemens konferenciaterem (1143 Budapest, Gizella utca 51-57.)

Részletes program és jelentkezési lehetőség: http://magyarepitestechnika.hu/index.php/konferenciak/okos-varosok-okos-varoslakok

BKIK

Magyar Építéstechnika

MKIK

MGYOSZ

 

 

sodico