Covid19 gyorsteszt

A Bio-Kasztel portfóliójában jelenleg 2 féle teszt van. A gyorsteszt 10 percen belül 85-100% közötti pontossággal, a másik teszt 12-24 óra között 100% pontossággal mutatja az eredményt. A gyorsteszthez nem kell labor, csak orvos vagy nővér, a másikhoz kell labor is.

Óriási az igény, már jelenleg is kb. 2 hét a szállítási idő, ami gyorsan sokszorosára nőhet. 

A gyorsteszt a fertőzöttség kb. 4. napjától kimutatja a pozitív eredményt.

Ezzel szemben a WHO ajánlása alapján csak a tüneteket produkáló személyeket vetik alá teszteknek. Ez 2-3 hét lappangási idő után valószínű (ekkor jelennek meg a tünetek). 4 nap és 21 nap közötti 17 nap leforgása alatt több száz, de inkább több ezer emberrel érintkezhet a vírushordozó, ezzel potenciálisan exponenciális mértékben. megnövelve a további fertőzöttek / vírushordozók számát.

Emiatt a gyorsteszt azonnal segít a vírushordozó detektálásában és izolálásában.

Ez a gyorsteszt úgynevezett immunoassay technológiával működik, a szervezetben termelt IgG és IgM ellenanyagok megléte detektálja a fertőzöttséget viszonylag gyorsan kb. 10 percen belül eredményt adva. Relatív szenzitivitása a gyártó szerint 85-100 % ami alapvetően magas.

Nagyon fontos mielőbb hozzájutni a gyorsteszthez, amelynek segítségével az egészségügyi személyzet sokkal hamarabb jut eredményhez, és tud döntéseket hozni a további diagnosztikai és terápiás teendőkről amennyiben szükséges valamint a súlyos, nagy mennyiségű fertőzöttség elkerülése érdekében.

A teszt darabonkénti nettó ára €12.00. Hivatalosan EÜ személyzet szükséges a mintavételhez és az eredmény megállapításához. Minimálisan rendelhető mennyiség 1000 db.

Jelenleg a gyártó 2 hetes szállítást vállal (ez vélhetően már holnap nőni fog). (Bővebb információ: Peres Máriusz +36306889317.)