Kivitelezői felelősségbiztosítás

2017. január 1-jétől hatályos a 353/2016.(XII.18.) Kormányrendelet, mely kivitelezői felelősségbiztosítás megkötését írja elő – kötelező jelleggel.

Eszerint kötelező felelősségbiztosítást kötni a legfeljebb 300 m2 összes hasznos alapterületű új lakóépület építése és meglévő lakóépület maximum 300 m2-re történő bővítése esetén az építtetővel közvetlen szerződéses kapcsolatban álló

  • tervező és alvállalkozója által a tervezési tevékenységgel, a tervező vagy az általa bármilyen jogviszonyban foglalkoztatott másik tervező által végzett tervezői művezetéssel, illetve
  • a fővállalkozó kivitelező és alvállalkozói által az építőipari kivitelezési tevékenységgel, a fővállalkozó kivitelező által bármely jogviszonyban foglalkoztatott felelős műszaki vezető által okozott kár megtérítésére.

A kötelező felelősségbiztosítás megkötéséhez ajánljuk az ÉVOSZ tagszervezetét, a VALKO-INTERNATIONAL Biztosítási Alkusz, Képviseleti, Tanácsadó és Szakértő Kft-t, melynek elérhetősége:

Telefon:      +36-1-269-5408, +36-20-962-8036

E-mail:       Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Cím:           1066 Budapest, Teréz krt. 40. III. e. 24.

Honlap:      www.valko-biztositasok.hu

 

További biztosításkötési lehetőségeket találnak az alábbi oldalakon is:

http://epitesbiztositasok.hu/

http://www.generali.hu

http://www.kivitelezoifelelosseg.hu