2022. szeptember 12-16. között rendezik a Nemzetközi Zöld Építés Hete rendezvénysorozatot. A cél a rezsicsökkentés módjai, klímavédelmi feladataink, céljaink, eredményeink bemutatása a környezettudatos építés területén!

A közelmúlt globális és hazai sokkjai – a covid-járvány, az ukrajnai háború majd az energiaválság és az energiaárak drasztikus emelkedése, a rezsicsökkentés korlátozása és az elszabaduló infláció – okán soha nem volt még aktuálisabb, hogy zöld és fenntartható épületekben éljünk, melyek a Földünkre, ránk emberekre és a gazdaságunkra nézve is jövőtudatosak. A 2022. szeptember 12-16. között megrendezett Nemzetközi Zöld Építés Hete eseményein megvalósult példákon és jó gyakorlatokon keresztül mutatják meg, hogyan érdemes cselekedni, hogy mindannyian fenntarthatóbb épített környezetben élhessünk. 

A World Green Building Council (WorldGBC) kezdeményezésére elindított, több kontinensen átívelő Nemzetközi Zöld Építés Hete eseménysorozaton várnak minden szakmai és magánszemély érdeklődőt!

A Nemzetközi Zöld Építés Hete rendezvény védnöke: Lánszki Regő Balázs, az Építési és Beruházási Minisztérium államtitkára, országos főépítész

 

Részletes tájékoztató a programokról:  https://evosz-makesz.hu/category/zold-epiteszet-hete-szeptember-12-16/

 

Az ÉVOSZ Környezettudatos és Szerelt Technológiás Szakmai Tagozata (MAKÉSZ) megalakulása óta azokat a cégeket tömöríti, akiknek épületeikkel, fejlesztéseikkel az energiahatékonyság növelésével, épületeik rezsijének csökkentésével, a fenntarthatóság elvének alkalmazása a céljuk.  Felelősségtudatos környezetvédelmet szolgáló tevékenységük, a minőségi, és minősített ÖKO építési termékek, a zöld technológia használata lehetővé teszi, hogy társult tagként, szintén programokat szervezhetnek a Nemzetközi Zöld Építés Hete programjában. A MAKÉSZ elkötelezett tagjai épületeikkel, üzemeik látogathatóságával mutatják be,  hogyan lehet zöld épületet építeni, hogyan lehet ilyen épülethez jutni, milyen energetikai, rezsicsökkentési és  környezetvédelmi eredményeket lehet elérni a zöld épületekkel! 

 

Részletes tájékoztató a MAKÉSZ tagok programjairól, személyes érdeklődés, látogatási szándék esetén a programokban a regisztrációs link is megtalálható: 

https://evosz-makesz.hu/makesz-tagok-programjai-a-nemzetkozi-zold-epites-heten/