Információs nap - Építési Termék Rendelet (CPR) Európai Bizottság általi értékelése, várható intézkedések

Meghívó

 az ÉVOSZ és a MÉASZ

Építési Termék Rendelettel (CPR) kapcsolatos szakmai rendezvényére

Az Európai Bizottság az Építési Termék Rendelet (CPR) 4 évvel ezelőtti bevezetése óta több értékelő dokumentumot is készíttetett arról, hogy a Rendelet megalkotásánál megfogalmazott célkitűzések mennyire valósultak meg, milyen tapasztalatok szűrhetők le, és milyen változtatásokra lenne szükség.

Az értékelő tanulmányok – az érintett építési szektor szinte valamennyi szereplőjének bevonásával – széleskörű véleményekre támaszkodtak. A gyártók, a tervezők, a kivitelezők, a műszaki értékelő szervezetek, a kijelölt vizsgáló és tanúsító szervezetek, a mérnöki irodák, az adott terület szakértői, az érintett hatóságok, a szakmai szervezetek nagyon sok képviselője kapott felkérést a 28 európai országból arra, hogy ossza meg tapasztalatait a CPR működésével kapcsolatban. A tanulmányok egy része a CPR egy-egy fontosabb részterületére vonatkozott, más része átfogó elemzést adott. Az Európai Bizottság ezek összegzéseként készített egy anyagot, amely többféle opciót is felvázol a CPR jövőjére vonatkozóan, kitérve azok gazdasági, társadalmi, környezeti és jogi hatásaira is. A Bizottság ezen dokumentummal kapcsolatban is kérte a szakma széleskörű megnyilvánulását. A meghatározó európai szakmai szövetségek (pl. FIEC – Európai Építőipari Szövetség, CPE – Európai Építési Termék Gyártók Szövetsége és ennek számos tagszövetsége) máris kialakították álláspontjukat.

Az Európai Bizottság értékeléséről, probléma meghatározásáról, a felvázolt opciókról, a meghatározó szakmai szervezetek főbb célkitűzéseiről és javaslatairól, a várható intézkedésekről egy összefoglalót készítettünk, amelyet

 2017. szeptember 28-án 14 órakor

az ÉVOSZ székházában (1013 Budapest, Döbrentei tér 1.)

mutatunk be.

 

Az Építési Termék Rendelet (CPR) Európai Bizottság általi értékelése, várható intézkedések

Előadó: Horváth Sándor, az ÉVOSZ Fenntartható Építés Bizottságának elnöke

A rendezvényre azokat a szakembereket várjuk, akik az Építési Termék Rendelettel (CPR), illetve annak egyes elemeivel munkájuk révén érintettek, azzal foglalkoznak. A részvétel ingyenes, de a terem befogadóképessége miatt regisztrációhoz kötött. Amennyiben a rendezvényen részt kíván venni, a jelentkezési lapot kitöltve (itt letölthető), az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre kérjük visszaküldeni.

Esemény tulajdonságai

Esemény kezdete 2017 09 28 14:00
Esemény vége 2017 09 28 16:00
Helyszín ÉVOSZ