Sajtótájékoztató

Tisztelt Szerkesztőség!

Az építőiparnak most sok feladata van, mely egyúttal jelentős munkaerőhiánnyal párosul. Ez ismét ráirányítja a figyelmet a munkavédelem, munkaegészségügy területére. Annak érdekében, hogy a munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése súlyt kapjon az építőipari cégek mindennapjaiban, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) által vezetett konzorcium többek között képzéssorozatot indít az elnyert GINOP 5.3.4-16 pályázat keretében.

Az Önök segítségével szeretnénk a figyelmet minél szélesebb körben ráirányítani a munkavédelem fontosságára.

Tisztelettel meghívjuk Önöket

 

2018. március 7-én (szerdán) 10.00 órára

 

sajtóreggelire az ÉVOSZ székházába (Budapest, I. Döbrentei tér 1. IV. emeleti tárgyaló).

Részvételükre feltétlenül számítunk.

Jelentkezését az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várjuk.

Bővebb felvilágosítást ad: Máté Klára +36-30-684-5276, Nagy Lajosné 201-0333/26 mellék

                                                             

Üdvözlettel: Koji László, az ÉVOSZ elnöke

 

Rövid tájékoztató

Az építőipar veszélyes ágazat. Veszélyt hordozhatnak a munkaeszközök, az anyagok, egyes munkafolyamatok és technológiák, amelyek mind-mind kiválthatnak balesetet a bennük rejlő kockázatok miatt. A veszélyforrások között nagy számban megtalálhatók a fizikai tényezők, a kültéri, szabadtéri, magasban, mélyben végzett veszélyes munkavégzés. 

Ez év januárjában már két halálos baleset is ráirányította a figyelmet arra, hogy mennyire fontos az építőipari ágazatban elindított munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése program.

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) vezette konzorcium a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program által kiírt GINOP-5.3.4-16-2016 pályázatán 77,56 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A konzorcium tagja a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége, valamint az Építő-, Fa-, és Építőanyagipari Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége.  „A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése az építőiparban” címmel rendezvény- és képzéssorozatot valósít meg a munkavédelmi feladatellátás szakszerűségének és hatékonyságának növelése érdekében. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, európai uniós támogatás segítségével 2017. szeptember 1. és 2019. február 28. között.  Célja az építőiparban tevékenykedő vállalkozások körében történő ismeretátadás, melynek révén a munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése érhető el. A képzés lehetővé teszi, hogy csökkenjenek a munkavállalók egészségét és biztonságát veszélyeztető kockázatok és hosszú távon javuljon a munkahelyek biztonsága, színvonala, a munkavállalók teljesítménye.

Esemény tulajdonságai

Esemény kezdete 2018 03 07 10:00
Helyszín ÉVOSZ