Építőipari hazahívó - Az építőipar helyzete Magyarországon

Az építőipar teljesítménye az elmúlt években növekvő szerepet töltött be a magyar nemzetgazdaságban és az európai gazdaságban egyaránt.
2017. évben az építőipar teljesítménye már 2.494 milliárd Ft volt, 29,8%-kal meghaladta a 2016. évit. Minden alágazat erőteljesen növekedett. A robbanásszerű beruházási ciklus kezdetét 2017. évben az eredményezte, hogy rendelkezésre álltak az uniós források, a GDP 4,2%-kal bővült, ami építési-beruházásokkal járt együtt, a lakásépítések finanszírozását a kereskedelmi bankok 3-7% közötti kedvező kamat mellett végezték, a Kormány lakásépítést ösztönző programja és szabályozói éreztették pozitív hatásukat..

Bővebben...

Indul a 2019. évi beruházási támogatás

A Támogatási program 2018/1. és 2018/2. keretében támogatási kérelmet benyújtott vállalkozások a 2019/1. program keretében is nyújthatnak be támogatási kérelmet a támogatáshalmozás szabályainak figyelembevételével. A jelen tájékoztatóval meghirdetett támogatási program (2019/1.) keretében felhasználható forrás összege 6 000 millió forint.

További részletek: 2019/1 Építőipari Ágazati Tájékoztató

Sajtóközlemény - Magyar-Orosz Kormányközi Gazdasági Együttműködési Bizottság Építőipari Munkacsoportja

Megalakult a Magyar-Orosz Kormányközi Gazdasági Együttműködési Bizottság Építőipari Munkacsoportja. A Munkacsoport 2019. április 4-én, Budapesten, a Construma Építőipari Szakkiállítás keretében, a Hungexpo Vásárközpontban tartotta alakuló ülését.

A Munkacsoport magyar elnöke, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felkérésére, Koji László, az ÉVOSZ elnöke.

A Munkacsoport feltérképezi a magyar és orosz tervező és kivitelező vállalkozások által javasolt együttműködési lehetőségek körét. Áttekintik az együttműködést érintő jogszabályok körét, továbbá megvizsgálja a magyar és az orosz kormány rövid és hosszú távú együttműködési megállapodásainak építőipart érintő témáit, annak végrehajtásában való vállalkozói közreműködések lehetőségeit.

IDEA 2019 - konferencia

Az év nemzetközi mérnök eseményét Magyarországon idén 2. alkalommal rendezik meg 2019. április 25-26-án, Kecskeméten. Az IDEA CONFERENCE a hazai és közép-európai piac legfontosabb szakmai rendezvénye, a konferenci a MIÉNK Magyar Innovatív Építőipari Nyílt Klaszter és a Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara társszervezésében létrejövő, a Magyar Mérnök Kamara által elfogadott kötelező mérnökszakmai továbbképzés.

A konferencia részletes programja, illetve jelentkezési lehetőség: http://ideaconference.hu

 

Az építési ágazat 2019. évi súlyponti problémái, javaslatok ezek megoldásához

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) elnöksége megtárgyalta és elfogadta "Az építési ágazat 2019. évi súlyponti problémái, javaslatok ezek megoldásához” című szakmai anyagot. A szakmai összeállítás egyben mutatja az ÉVOSZ érdekképviseleti tevékenységének ez évi súlypontjait is.

Tovább...