Meghívó - Pódiumbeszélgetés a Construmán

MIRE ELÉG A FORRÁS? -A költségtervezés fontossága az építési beruházásoknál

Pódiumbeszélgetés a Construma kiállításon

 

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) a CONSTRUMA Nemzetközi  Építőipari Kiállítás fővédnökeként a kiállítás nyitó napján 2020. október 7-én(szerdán) pódiumbeszélgetést tart, melynek témája az építési projektek költségtervezése, a költségek kézben tarthatósága.

Helyszín: Hungexpo Zrt. 1101 Budapest, Albertirsai út 10. - A pavilon, I. galéria, Konferencia terem

Időpont: 2020. október 7. (szerda) du. 13:00 – 14.30 között

Vitaindító: Wéber László, címzetes egyetemi docens
 
Moderátor: Koji László, az ÉVOSZ elnöke
 
A pódiumon:
 • Dr. Takács Ernő (az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület elnöke)
 • Spányi György (a Spányi Partners Zrt. vezérigazgatója)
 • Tóth Attila (a CÉH Zrt. elnök-vezérigazgatója)
 • Gönczöl Péter (a STRABAG MML Kft. ügyvezető igazgatója)
A pódiumbeszélgetésre regisztrálni a következő linkre kattintva van lehetőség: https://construma.hu/evosz. A regisztrációt követően e-mailben egy vonalkódos meghívót kap, mellyel a kiállítás bármelyik napját ingyenesen lehet látogathatni.

 

MNB felmérés a koronavírus gazdasági hatásairól

A globális koronavírus járvány okozta gazdasági hatások negatívan érintik a vállalatok mindennapi működését. A megfelelő válaszlépések azonosítása érdekében a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kiemelt feladatként kezeli, hogy folyamatosan nyomon kövesse a gazdaságban zajló folyamatokat. Különösen fontosnak tartjuk a koronavírus hazai mikro-, kis- és középvállalatokra gyakorolt hatásainak átfogó és aktuális követését, ezért a jegybank a járvány kitörésétől kezdődően negyedévente felmérést végez a Magyarországon működő vállalkozások körében.

Ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy eddigi felméréseink során kérdőívünk kitöltésével segítették az MNB munkáját. Együttműködésüknek köszönhetően a válság kezelését célzó intézkedések kidolgozásánál a jegybank vezetői több ezer vállalat válaszait ismerhették meg. Az eddigi felmérések főbb eredményeit az MNB munkatársai szakmai cikkben foglalták össze, amely az alábbi hivatkozásra kattintva érhető el: https://www.mnb.hu/letoltes/fekete-adam-nyitrai-tamas-a-kilabalas-jelei-a-koronavirus-valsag-hatasa-a-jegybank-vallalati-felmereseinek-tukreben.pdf

A hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény adta keretek között néhány olyan kérdés megválaszolásában szeretnénk együttműködésüket kérni, amelyek segítenek pontosabb képet alkotni a koronavírus vállalkozására gyakorolt hatásairól. Kérjük, segítsék munkánkat azzal, hogy kitöltik az MNB honlapján az alábbi hivatkozáson elérhető kérdőívet 2020. szeptember 30-ig. A kitöltés mintegy 20 percet vesz igénybe

 https://mnbpoll.mnb.hu/Survey.aspx?surveyid=150673182&lng=hu-HU  

Az adatszolgáltatás nem kötelező, az abban való részvétel önkéntes. A válaszadás név nélkül történik (anonim). A kérdőív nem tartalmaz a vállalat azonosítására alkalmas kérdéseket. Az adatgyűjtés statisztikai célból történik. A válaszokat összesítve dolgozzuk fel, amelyekből egyedi adatokat nem tartalmazó elemzéseket kívánunk készíteni. Amennyiben a felmérés kapcsán kérdésük merülne fel, az MNB illetékes munkatársai készséggel állnak rendelkezésre a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen keresztül.

 

 

Online munkavédelmi konferencia (2020.09.24.)

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Munkavédelmi Főosztály EU-OSHA Nemzeti Fókuszpontja ingyenes online szakmai konferenciát szervez

2020. szeptember 24-én (csütörtökön) 10-12 óraközött

„Kihívások és feladatok a munkavédelemben a harmadik évezred harmadik évtizedének küszöbén” címmel, melynek meghívója a részletes programmal és a konferenciára történő regisztrációval kapcsolatos tudnivalókkal ide kattintva letölthető.

A Les Compagnons Du Devoir franciaországi szakképző intézmény

 

A „Les Compagnons Du Devoir” a franciaországi állami szakképzési rendszer mellett működő, a középkori céhes hagyományokra épülő speciális szakképzési forma, amely a kézműves szakmák szakmai alapképzésen kívül a fiatal szakmunkások számára szervezett mesterképzés lehetőségét is magában foglalja.

A Compagnon oktatási elvének két alappillére a szakmai oktatás és az emberformálás. A mesterképzés alapja pedig az utazás, azaz a mesterlegények négy - öt évig tartó szervezett vándorlásának biztosítása. A városról - városra történő vándorlás a rendkívül magas színtű szakmai tudás elsajátítása mellett, a fiatalok személyisége is tovább fejlődik. Mindezek későbbi szakmai és emberi boldogulásukat jelentős mértékben elősegítik. Azáltal, hogy időről időre új közösségbe kell beilleszkedniük, és új munkahelyen kell helyt állniuk, önállóbbakká és céltudatosabbakká válnak, és egyúttal a kommunikációs készségük is fejlődik. Szerteágazó vállalkozói és munkaszervezési ismereteket sajátítanak el. Hozzászoknak ahhoz, hogy a feladatokat közösen, team munkában oldják meg, valamint társaikat a munkájukban és a tanulásban is segítsék.

Az AOCDTF (L' Association Ouvriére des Compagnons de Devoir) egy párizsi központú, ...

Tovább....

Járvánnyal kapcsolatos intézkedések az irodaházban

A koronavírusos megbetegedések számának országos szinten történő emelkedése miatt, az ÉVOSZ-nál is indokolttá vált meghatározott preventív intézkedések bevezetése a járvány lokális hatásainak csökkentése érdekében.

Az Irodaház épületébe történő belépés, illetve bent tartózkodás kapcsán bevezetett járványügyi protokoll – amelyre ezúton szeretnénk felhívni a figyelmet – az alábbi:

 • A közös területen lévő mosdók (kilincsek, csaptelepek, fogantyúk) higiénikus takarítása és a liftek irányítótábláinak felületi tisztítása naponta, fertőtlenítőszerrel történik;
 • Vendégek számára figyelmeztető tábla kerül kihelyezésre az irodaházi bejáratnál, melyen a kihelyezett kézfertőtlenítő, maszk használata és belépési regisztráció előírásra kerül;
 • Az Irodaház közös területein (mosdók, folyosó, lift) a maszk viselése kötelező;
 • Minden közös helyiségben kötelező a távolságtartás (1,5 - 2 m);
 • A külsős vendégek vonatkozásában kötelezővé tesszük az épületbe történő belépéskor egy regisztráció kitöltését, amely az esetlegesen felmerülő fertőzés továbbterjedésének feltérképézését segíti, célszerű tehát az érkezéskor ennek időigényével számolni;
 • Liftben max. 2 fő utazzon egyszerre;
 • Kézfogás helyett csak szavakkal, bólintással köszöntsük egymást.

A fenti óvintézkedéseket kollégáink, illetve meghívott vendégeink érdekében vagyunk kénytelenek alkalmazni, amellyel kapcsolatban tisztelettel kérjük szíves megértésüket és támogató együttműködésüket az intézkedések végrehajtásában.

Együttműködésüket köszönjük!