Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) és az Építéstudományi Egyesület mint alapítók, az Építőipari Mesterdíj Alapítvány valamint a Közlekedéstudományi Egyesület, a Magyar Építész Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége, a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség, a Magyar Mérnöki Kamara Építési Tagozata, a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata, az MTF Közműtechnológiákért Egyesület és a Magyar Út- és Vasútügyi Társaság meghirdeti a

2024. ÉVI ÉPÍTŐIPARI NÍVÓDÍJ PÁLYÁZATOT.

 

A 2024. évi Építőipari Nívódíjra jelen pályázati kiírás alapján, az alábbi építmény-kategóriákban lehet jelentkezni:

  • többlakásos lakóépület,
  • középület, melyeket a Bíráló Bizottság a benyújtott pályázatok, és a pályázó javaslatainak figyelembe vételével kategorizál: például irodaépület, kereskedelmi és vendéglátó építmény, sport- és szabadidős építmény, egészségügyi és egyéb középület
  • ipari és energetikai építmény,
  • mezőgazdasági építmény,
  • műemlék helyreállítás, építmény rehabilitáció,
  • közlekedési létesítmény,
  • komplex infrastrukturális létesítmény,
  • környezetvédelmi és vízügyi létesítmény.

A 2024. évi Építőipari Nívódíjra 2021. január 1. és 2023. december 31. között használatbavételi engedélyt kapott, 600 MFt nettó beruházási értéket meghaladó építménnyel lehet pályázni. Pályázat benyújtására az adott építmény létrehozásában érdemben közreműködő építtető, beruházó, tervező, kivitelező vállalkozó egyaránt jogosult lehet, a többi közreműködő írásbeli hozzájárulásával (továbbiakban: Pályázó). 

A pályaművek elbírálását a kiíró szervezetek képviselőiből álló független, az adott témakörben jártas, elismert szakemberek végzik (Bíráló Bizottság). A Bíráló Bizottság meghatározott ügyrend szerint eljárva, a benyújtott pályázati anyag -, illetve a pályázóval egyeztetett időpontban történő helyszíni bejárások alapján értékeli a pályázatokat. Amennyiben a helyszíni bejárás akadályokba ütközik, a pályázónak a Bíráló Bizottság székhelyén tartandó előadás keretében lehetővé kell tennie a vizuális (további fotó, videó) megtekintését és a kiírásnak való megfelelést dokumentációval kell biztosítani.

A pályázóknak az Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriumától a 06-30-525-1300 telefonon, e-mailen: (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) kért, vagy az Internetről (www.mesterdij.hu) letöltött űrlap, illetve kötelező Excel adattábla kitöltésével és az ott meghatározott mellékletek csatolásával kell jelentkezniük. Csatolni kell továbbá az építtető, az engedélyezési tervdokumentációt készítő tervező és az üzemeltető véleményezését, valamint az eredményhez meghatározó módon hozzájárult és a pályázó által kiválasztott három alvállalkozó kivitelező nyilatkozatát is, amiben kijelentik, hogy hozzájárulnak a pályázathoz és a feltételeket magukra nézve is kötelezőnek ismerik el.

Beadási határidő: 2024. szeptember 13-án, péntek 16 óra. 

Részletes tájékoztatás és letölthető jelentkezési lap az Építőipari Mesterdíj Alapítvány honlapján (www.mesterdij.hu) a „Nívódíjról” rovatban található.

Kapcsolat: +36-30 525-1300 (Hollai Pál), +36-30 584-2299 (Bükkösi Raymond); e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

 

 

Forrás: Építőipari Mesterdíj Alapítvány