XXI. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat

A FIABCI Hungary 2019-ben a huszonegyedik alkalommal rendezi meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot, melynek célja a magyar ingatlanfejlesztés eredményeinek bemutatása a hazai  szakmai- és laikus közönségnek, valamint a kiemelkedő alkotások díjazása. A magyar pályázat ezen túlmenően azt a célt is szolgálja, hogy a pályázattal előkészítse és elősegítse azt, hogy a  magyarországi ingatlanfejlesztők eredményesen vegyenek részt a FIABCI nemzetközi nívódíj pályázatán.

A pályázat  támogatói:

  • FIABCI
  • Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége
  • Lakásvásár Média Csoport
  • Magyar Építész Kamara
  • Budapesti Építész Kamara
  • Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara
  • Magyar Urbanisztikai Társaság
  • Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége
  • Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete
  • Kiemelt online média partner: Irodakereső.info

A pályázati kiírást és a FIABCI Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat kiadvány innen letölthető.

A pályázattal kapcsolatban bővebb információ a szervezési munka felelős vezetőjétől, Gönczi Lászlótól, a FIABCI Hungary elnökétől (1126 Budapest, Szendrő utca 18/A., telefon: +36 (30) 730 1111, E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) kérhető.

Felhívás - Építőipari Nívódíj 2019

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége, az Építéstudományi Egyesület, mint alapítók és az Építőipari Mesterdíj Alapítvány valamint a Közlekedéstudományi Egyesület, a Magyar Építész Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége, a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség, a Magyar Mérnöki Kamara Építési Tagozata, a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata és az MTF Közmű-technológiákért Egyesület meghirdeti a 2019. évi ÉPÍTŐIPARI NÍVÓDÍJ -at.

Részletes tájékoztatás és letölthető jelentkezési lap az Építőipari Mesterdíj Alapítvány honlapján (www.mesterdij.hu) a „Nívódíjról” rovatban, telefonon: 06-30-525-1300.

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Beadási határidő: 2019. szeptember 13. (péntek) 16 óra.

 

Újra Koji László az ÉVOSZ elnöke

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) április 24-i tisztújító közgyűlésén Koji Lászlót, az Inconex Kft. igazgatóját választotta elnökének.

Koji László az ÉVOSZ egyik alapító tagja, aki 30 éve foglalkozik a szövetség érdekképviseleti munkájával. Az évek során több pozíciót is betöltött a Szövetség társadalmi vezetésében, elnöknek első ízben 2015. évben választották meg, jelenlegi újraválasztása további 4 évre szól.

Koji László végzettsége közgazdász, beruházó, ingatlanfejlesztő és kivitelező cégeknél dolgozott korábban. Jelenleg az Inconex Ingatlanhasznosító Kft. igazgatója és az Innovációs és Befektetési Holding igazgatósági tagja.

Sikeres cégek vezetése mellett számos társadalmi tisztséget vállalt és tölt be jelenleg is. Hosszú ideig volt a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, jelenleg pedig tiszteletbeli elnöke, általános alelnöke, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége alelnöke és többek között tagja a Közbeszerzési Hatóság Tanácsának.

Építőipari hazahívó - Az építőipar helyzete Magyarországon

Az építőipar teljesítménye az elmúlt években növekvő szerepet töltött be a magyar nemzetgazdaságban és az európai gazdaságban egyaránt.
2017. évben az építőipar teljesítménye már 2.494 milliárd Ft volt, 29,8%-kal meghaladta a 2016. évit. Minden alágazat erőteljesen növekedett. A robbanásszerű beruházási ciklus kezdetét 2017. évben az eredményezte, hogy rendelkezésre álltak az uniós források, a GDP 4,2%-kal bővült, ami építési-beruházásokkal járt együtt, a lakásépítések finanszírozását a kereskedelmi bankok 3-7% közötti kedvező kamat mellett végezték, a Kormány lakásépítést ösztönző programja és szabályozói éreztették pozitív hatásukat..

Bővebben...