Az E-építési napló vezetésével kapcsolatos kérdések, javaslatok, valamint a Lechner Lajos Tudásközpont Nonprofit Kft. válaszai:

1. kérdés/javaslat:

Az elektronikus építési napló készenlétbe helyezésekor a kapcsolattartás módja megválasztható
- elektronikus úton
- postai úton

Annak ellenére, hogy a készenlétbe helyezés során elektronikus utat választottunk a készenlétbe helyezésről nem érkezik értesítés.
Kérdésünk miért nem küld a rendszer egy e-mail értesítést az e-napló készenlétbe helyezéséről?

Válasz:
A kapcsolattartás módja mező az alkalmazásban nem lesz látható, hamarosan eltávolítjuk.

2. kérdés/javaslat:

Javasoljuk, hogy a rendszer más esetekben is küldjön értesítést az érintett félnek.
Például:
- eseti bejegyzés
- hatósági bejegyzés
- tervezői bejegyzés
esetében is.

Válasz:
A rendszer egyes eseményekről most is küld belső üzeneteket, és alkalmassá tehető e-mail üzenetek küldésére is. A rendszer továbbfejlesztése során tervezzük az e-építési napló alkalmazás szolgáltatásainak körét a felhasználók számára további, a kapcsolattartás lehetőségeit is szélesítő funkciókkal bővíteni, így az Ön által tett javaslatot is meg fogjuk fontolni.

 

3. kérdés/javaslat:

A megrendelő kivitelező felelős műszaki vezetője nem tehet bejegyzést az alvállalkozó naplójába, csak ha erre szerepkört kap az alvállalkozótól.
Véleményünk szerint ez nehézkes és indokolatlan eljárás. A felelős műszaki vezető nem az alvállalkozójától kapja a meghatalmazást és szerepköri kötelezettségeinek ellátásában az alvállalkozó nem korlátozhatja. Így nem kell szerepköri hozzájárulás az alvállalkozótól számára, hogy bejegyzést tehessen. Ha ennek programozási okai vannak akkor javasoljuk úgy átdolgozni e-naplót, hogy automatikusan jogosult lehessen a 191/2009 Kormányrendeletben megfogalmazott feladatainak ellátására.
Ugyanez vonatkozik a műszaki ellenőrre is.

Válasz:
A Felelős műszaki vezető bejegyzési jogosultsága valóban nem függhet az alvállalkozójától, ezért az alnaplóba történő bejegyzési jogosultságát hamarosan beépítjük az alkalmazásba.
A Műszaki ellenőr főnaplókhoz tartozó automatikus hozzárendelésével is egyetértünk, ennek beépítése is megtörténik a közeljövőben.