2015. október 7-én megtartott alakuló ülésén az ÉVOSZ épületépítéssel, magasépítési létesítmények kivitelezésével foglalkozó vállalkozásainak képviselői létrehozták tagozatukat, a Magasépítési Tagozatot, mely a speciális szakági vállalkozói érdekeket képviseli.

A tagozat célja a tagszervezetek piaci tevékenységének segítése, a speciális szakági vállalkozói érdekek megjelenítése, képviselete.

Kiemelt célként jelölte meg a tagozat a magasépítési-kivitelezési tevékenység végzését meghatározó jogszabályok kialakításában való közreműködést, a piaci folyamatok elemzését, értékelését.

A tagozathoz tartozó vállalkozások nagy hangsúlyt kívánnak fektetni a magasépítés területén a súlyponti problémák feltárására és az azokra való megoldási javaslatok kidolgozására.

A tagozat a működési területét érintő kérdésekben kapcsolatot tart majd az illetékes közigazgatási szervekkel, intézményekkel, szakmai szervezetekkel. A tagok informáltságának javítása érdekében műszaki, gazdasági információkat gyűjt és szolgáltat, valamint szakmai tájékoztatókat, konzultációkat is szervez.

A tagozat a rendelkezésre álló eszközeivel, szakértőivel bekapcsolódik a szakmai képzési, a szakmai kultúra emelését célzó oktatási, képzési tevékenységbe, a szakmai követelmények kialakításába.

Az alakuló ülésen megválasztották a tagozat 7 tagú elnökségét. A tagozat elnöksége rövidesen csatlakozási felkéréssel fordul az ÉVOSZ további tagjaihoz és az épületépítési piac számos résztvevőjéhez.

 

Soros elnök:

Bakos Miklós, a HUNÉP Zrt. vezérigazgatója 

 

Elnökségi tagok:

Mikusi Róbert, a MARKET Zrt. műszaki vezérigazgató helyettese

Gönczöl Péter, a INETON Építő és Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója

Peterka Attila, a West Hungária Bau Kft. stratégiai igazgatója

Peresztegi Imre, a ZÁÉV Zrt. igazgatóság elnöke

Szalados László, a KÉSZ Holding Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese

Szűcs Gyula, a HUNÉP Zrt. elnök-vezérigazgatója

Tóth Imre, az Imola Konstrukt Kft. ügyvezetője

 

Tagozat titkára:

Fazekas Eszter

(E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., tel: 201-0333/26)

 

Dokumentumok:

Magasépítési Tagozat Alapszabálya - letölthető

Ajánlások az épületek kivitelezésének szerződéskötéséhez és megvalósításához (magyar nyelven) -letölthető

Ajánlások az épületek kivitelezésének szerződéskötéséhez és megvalósításához (angol nyelven) - letölthető