(D-50677 Köln, Sachsenring 38)

Az Épitési Vállalkozók Országos Szakszövetsége 1989. évtol foglalkozik a vállalkozási szerzõdéses keretek között történõ németországi munkavégzés kérdéskörével és biztosit érdekképviseletet a külföldi munkavállalási lehetõségek érdekében.

Az ÉVOSZ több németországi vállalkozásban érdekelt tagszervezete kezdeményezte, hogy a németországi piaci poziciók érdekében az ÉVOSZ fokozza ezirányú érdekképviseleti és szolgáltatási tevékenységét.

A Németországi Vállalkozási Tagozatot 1996. juliusában 41 - a német piacon nagy tapasztalatokat szerzett, jelentõs létszámot foglalkoztató - ÉVOSZ-tagszervezet alapította.

A Tagozat müködési területe Németország és Magyarország. A Tagozat titkársága Németországban, Kölnben létesült.

A Tagozat legfontosabb célkitüzése a Németországban vállalkozási tevékenység folytatásában érdekelt vállalkozások piaci pozicióinak erõsitése, a német piaci elvárásoknak magas szinvonalon megfelelõ vállalkozások németországi tevékenységét segitõ szakmai, gazdasági és munkaadói érdekképviselet biztositása. Feladatai közé tartozik tagszervezetei érdekeinek érvényre juttatása Németországban és Magyarországon, szolgáltatásnyujtás jogi, adózási és biztositási kérdésekben, tájékoztatás adás a német gazdaság helyzetérõl, a magyar munkavállalók foglalkoztatási lehetoségeirõl, gyorsinformáció áramoltatás egyes munkaügyi, idegenrendészeti kérdésekben, a vállalkozási szerzõdéses tevékenységet érintõ hatósági elõirások változásairól, együttmüködés biztositása oktatási, továbbképzési programokban. A Tagozat, tagszervezetei kérésére, eljár etikai ügyekben valamint végzi a cégek külföldi vállalkozásra alkalmas minositését. Fontos feladatának tartja a kedvezõ"image" - teremtés érdekében a sajtóval való szoros együttmûködést, a magyar és német hatóságokkal, társ-érdekképviseletekkel valamint a közjogi kamarákkal való kapcsolattartást.

A Tagozat rendes tagjai lehetnek mindazok az ÉVOSZ-tagszervezetek, amelyek a Tagozat alapszabályában rögzitett feltételeknek megfelelnek illetve vállalják, hogy azoknak egy mérlegéven belül meg fognak felelni.

A Tagozat tevékenységét az alapitó tagok által megválasztott 9 fõbõl álló elnökség irányitja. Az elnökség tagjait az alapitó tagok soraikból választották.

A Tagozat elnökségének tevékenységét 9 fõbõl álló Tanácsadó Testület segiti. A Tanácsadó Testület tagjai a magyar és német munkaügyi és gazdasági kormányzat vezetõ beosztású munkatársaiból valamint tapasztalt német ügyvédekbol, adóügyi és biztositási szakemberekbõl áll.

A Tagozat tagszervezetei az össz magyar vállalkozási szerzõdéses konstrukció árbevételének mintegy 60 százalékát reprezentálják.

A tagozat elnöke: Horváth Kund
A tagozat titkára: Mervai Péter (ÉVOSZ - IWTD)
tel: 00-49-221-331-318
fax: 00-49-221-331-329
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.